marija Nardina Visoka kulinarika

Delavnice Visoka kulinarika

Čas dogodka: 14. oktober 2015

Delavnici  Visoka kulinarika 1, 2

Zaključili smo kulinarični delavnici  Visoka kulinarika 1 in 2  z Marijo Nardin, diplomantko Gordon Ramsayeve kulinarične akademije v Londonu.

Delavnice so zasnovane tako, da  vse kulinarične tehnike ponovite doma  brez posebnih pripomočkov, pa tudi surovine so na voljo v trgovinah. Osredotočili smo se predvsem na pravilno izvajanje kulinaričnih tehnik, ki omogočajo, da iz surovin pridobimo najboljše okuse in dosežemo pravilno teksturo.

Med drugim so udeleženci delavnice spoznali tehnike, kot so omake, narejene na osnovi emulzije, značilen rez francoske kulinarike »globi de volaile«, zelenjavni fondue, čokoladni dessert ravissant, design krožnika…in še kup drugih majhnih in obrobnih stvari, ki jih dober kuhar mora poznati.

Delavnice so primerne tako za ljubiteljske kuharje kot tudi za gostince.

Za vse nadaljnje informacije na:  visokakulinarika@gmail.com

tante maria