DSC_9760v

Horeca trendi in izzivi 2014

Čas dogodka: 4.11. – 5.11.2014

V razstavno demonstracijskem centru se je 4. in 5. novembra odvijal jesenski dogodek Horeca trendi in izzivi 2014.

Potekale so prezentacije in degustacije novih tehnik v pripravi hrane, kave, vroče čokolade, sladoleda, pekovskih izdelkov, predstavitev nacionalnega projekta “Kakovost nam je blizu”. Najpomembnejša aktualna tema dogodka je bil seminar “Alergeni v živilih in njihovo označevanje”, ki ga je vodila dr. Blaža Nahtigal, podsekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, na Direktoratu za varno hrano, kjer deluje na področju varne hrane, mednarodnih standardov za živila (Codex Alimentarius) in označevanja živil.

DSC_0067

Poleg predstavitve centra s profesionalno opremo za gostinstvo, pivovarstvo, pekarstvo, slaščičarstvo in sladoledarstvo so slovenski razstavljalci podrobno predstavili svoje vrhunske proizvode.

Na dogodku so s svojimi proizvodi sodelovali:
Duke-trading z edinstveno catering gostinsko opremo, vinarstvo Čok, penina Sanabor, izvirska voda 902, sokovi Rauch, 100% bio jabolčni sokovi Lamut iz Bele Krajine, Matej Režek (Experiment – No Art=No Fun), pivo Vizir s sodelovanjem Mithraeum d.o.o., Barone (sveže testenine in njoki).

DSC_9821v

DSC_0032