LA GANACHE – Trimesečni tečaj

Čas dogodka: od 1.2. do 4.2. na Gospodarskem razstavišču - Sejem okusov - Hala A2 /115 - Horeca prostor

Vabilo na profesionalni seminar priprave sladic in slaščic – dolgi tečaj La Ganache z začetkom 03. Oktobra 2016 in zaključkom 23. Decembra 2016 v Ljubljani, kjer bo potekala tudi celotna izvedba.

V pričujočem času je še posebej pomembno, da se profesionalno ravnamo po geslu »manj je več«. Bolje manj vložkov, a ti morajo biti kakovostni in z zagotovljenim uspehom. Na tak način deluje slaščičarstvo blagovne znamke LA GANACHE, ki je tudi samo začelo s premišljenim vložkom v zagotovljeno kakovost z dolgoletnim izobraževanjem in prakso v Parizu. Zato tudi je LA GANACHE v Sloveniji postal sopomenka za sodobne, zdrave in božansko okusne slaščice. Obenem je znan tudi po svojih izobraževalnih dejavnostih tako doma kot preko državnih meja. V tem smislu z veseljem postrežemo z nekaterimi referencami: protokolarne storitve na Brdu pri Kranju, Vila Prešeren Bled,Vila Bled, Hiša kulinarike Jezeršek, hotel Dvor Jezeršek, hoteli Bernardin, Kongo HC, hotel Paka, vila Herberstein, ljubljanski Dulcis caffe, čokoladnica de Ponte v Kopru in slaščičarna Zagreb v Zagrebu.
Namen seminarja
Profesionalni slaščičarski seminar LA GANACHE je, kot pove že naziv, namenjen strokovnjakom in strokovnjakinjam na področju slaščičarstva, bodisi tistim, ki začenjajo in bi radi svoje šolsko poznavanje slaščičarske veščine nadgradili, bodisi onim, ki imajo za seboj že več ali manj let prakse in si želijo novih prijemov in novih receptov. Kljub strokovni zasnovi seminarja pa se lahko pridružijo tudi bolj izurjene ljubiteljice in ljubitelji domače slaščičarske umetnosti.
Vsebina seminarja
Slaščičarsko izobraževanje ima petnajst (15) tematskih sklopov, ki vključujejo pripravo slaščic in sladic (sladka jed, ki jo običajno postrežemo po obedu ali drugem obroku hrane), v posameznem primeru pa je tema še posebej posvečena tudi pripravi osnove (denimo testa ali vrste slaščice na splošno). Program je zastavljen tako, da pridobljene spretnosti in znanje ter seveda recepture zadostujejo za pripravo celovitega slaščičarskega asortimenta. Skupaj bodo udeleženke in udeleženci pridobili 60 receptov.

Vsak udeleženec dobi: kuharsko bluzo, predpasnik in kapo, sproti pa recepture.
1. 1. Francoski rogljički – listnato kvašeno testo
2. Minjoni
3. Piškoti
4. Male pite
5. Pite
6. Male tortice
7. Torte
8. Sladoled
9. Sladice v čašah
10. Slane pite Quiches
11. Listnato testo in sladice z listnatim testom

12. Restavracijske sladice.
13. Macarons
14. Sladice/slaščice na osnovi čokolade
15. Praline – čokoladni bomboni

In letos NOVOST………
16. Baguette

Struktura izobraževanja
Izobraževanje traja tri (3) mesece, seminarska srečevanja potekajo dvakrat tedensko po pet (5) ur z dodatnimi osmimi (8) urami vsako drugo soboto. Tedenska izvedba poteka ob ponedeljkih in petkih med 16.30 in 21.30 uro, ob sobotah med 8. In 16. uro. Skupno mesečno delo tako obsega med 50 in 60 ur, celotna seminarska kvota pa je 168 ur. Prvi dan je uvodoma namenjen predstavitvi programa in splošnim usmeritvam pri delu. Zaključni dan v mesecu Maj to je sobota, 20. 05. 2017, je slavnosten, s podelitvijo diplom. Diploma je pridobljena z udeležbo in s pozitivno ocenjeno in komentirano samostojno pripravo treh slaščičarskih izdelkov, narejenih v enem seminarskem dnevu.

Za več informacij:
gashi@laganache.eu ali na: 00386/31/533 – 975

 

Horeca_tečaj_slaščice_peterzakrajsek.com-1 Horeca_tečaj_slaščice_peterzakrajsek.com-4

Horeca_tečaj_slaščice_peterzakrajsek.com-10 Horeca_tečaj_slaščice_peterzakrajsek.com-12