marc pauguet

HRUSTLJAVE TEKSTURE SLADIC S CHEFOM MARCOM PAUQUETOM

Čas dogodka: četrtek, 13. oktober 2016, od 10.00 do 14.00

Slaščičarski chef Marc Pauguet  nam bo tokrat predstavil hrustljave teksture v sladicah in recepte primerne letnemu času primerne. Predstavljene bodo tudi nekatere nove navdušujoče čokolade.

Že od nekdaj se ukvarjamo z mislijo, kako sladice na rediti še bolj privlačne. Različne teksture so nedvomno najbolj učinkovite. Dodatek hrustljavih in nenavadno privlačnih okusov naredi še tako običajno kremo ali mousse še posebno zanimivo. Mojster Marc se bo poigral z recepti in jim dodal magični karakter “crunchy” hrustljavih tekstur:

  • bela čokolada s kavo in hrustljavimi karamelizirani kakavovimi zrni,
  • mlečna čokolada s karamelo in praženimi hrustljavimi žitaricami
  • hrustljavi koščki maslenega bretonskega biskvita s mandljevim lešnikovim pralinejem in mlečno kuverturo,
  • bela čokolada s hrustljavimi luskinami maslenega vaflja

3 nove čokolade

Predvsem se bomo posvetili 3 novim čokoladam. Navdušile vas bodo. Povsem novi sta Force Noire in Fleur de Cao. Povsem različni, prva 50%, druga 70%. In zakaj sta tako pomembni! Ker še vedno pri svojem delu ne uporabljamo prave vrste čokolade. Tretja novost je Origin Haiti, ki jo nekateri že poznate, izjemno sadna čokolada.

Fleur de Cao 250Cacao Barry Force Noir 250Cacao Barry Haiti 250

Seminar je namenjen

Slaščičarjem in kuharjem v restavracijah, gostilnah in hotelih, ki želite svoje delo izpopolniti s pripravo modernih lahkih sladic in sladoledov.

 Seminar bo vodil eminentni slaščičarski mojster s svetovno veljavo

Za naše seminarje že od nekdaj velja, da so izjemno obiskani, saj že 25 let zagovarjamo tezo, da se je potrebno pri svojem delu vedno primerjati z najboljšimi na svetu in ne najboljšimi v naši okolici. Zato se vedno potrudimo na naše seminarje povabite najboljše. Tokrat bo z nami izjemen mojster …

Marc Pauquet

Vodja Chocolate Academy Centra Instambulu – Vodja Chocolate Academy EEMEA Barry Callebaut

  • Zaposlen: Barry Callebaut, direktor Chocolate Academy v Istanbulu
  • Članstvo: Chocolate Academy Club
  • Predhodna zaposlitev: Divan, Swissôtel Bospor
  • Izobrazba: Ecole Ferrandi, Paris, Francija
  • Dosežki: 1993: sladica za posebno priložnost “Joyeuse Entrée” za kralja Belgije, Alberta II.

Mesto izvajanja seminarja

GIZ HO.RE.CA Center, Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, tel: 08 205 36 17, mail:info@horecacenter.si, splet:www.horecacenter.si

Prijavnica za seminar

Kliknite na povezavo, vnesite svoje podatke in se prijavite za BREZPLAČNI seminar!

PRIJAVNICO NAJDETE TUKAJ