DSC_0047

Ponovitev seminarja “Označevanje alergenov”

Čas dogodka: Torek 9.12.2014

Zaradi izjemnega povpraševanja o pripravi dokumentacije ob novem zakonu v gostinstvu in restavracijah, smo ponovili seminar OZNAČEVANJE ALERGENOV.

Seminar Označevanje alergenov v gostinstvu in restavracijah na praktičnih primerih prinaša izkušnje, kako prepoznati in ustrezno navesti alergene v skladu z uredbo (EU) št. 1169/2011 za označevanje alergenov pri vseh nosilcih živilske dejavnosti. Predavala je ga. dr. Blaža Nahtigal, podsekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, na Direktoratu za varno hrano, kjer deluje na področju varne hrane, mednarodnih standardov za živila (Codex Alimentarius) in označevanja živil. Pri svojem delu sodeluje z Evropsko agencijo za varnost hrane – EFSA. Namenjen je kuhinjam, restavracijam, okrepčevalnicam, slaščičarnam, sladoledarnam in barom.

DSC_0047

DSC_0039