Razstavni prostor

Razstavno-demonstracijski HORECA CENTER je prvi tovrstni center gostinske opreme za hotele, restavracije in bare v Sloveniji. Dvigniti prepoznavnost slovenskih blagovnih znamk je vizija, s katero so vodilni domači proizvajalci profesonalne opreme za gostinstvo, pekarstvo, slaščičarstvo in sladoled ustanovili Gospodarsko interesno združenje HO.RE.CA CENTER.

Na več kot 400 m2 se predstavljajo vodilni slovenski proizvajalci inox pohištva, termične opreme, peči za pekarstvo in picerije, oprema za sladoledarstvo, hladilne in zmrzovalne tehnike, vitrine, oprema za pivovarstvo ter opreme za optimizacijo vode. Center je predvsem namenjen gostincem oziroma tistim, ki opremljajo gostinske lokale.

V Horeca centru se skozi leto odvijajo strokovne predstavitve, izobraževalne delavnice in poslovni dogodki, saj ima center poleg razstavnega prostora tudi vrhunsko opremljeno demonstracijsko kuhinjo z garderobo, prostor za druženje, konferenčno sobo in prostoren parkirni prostor.

Degustacija

V Horeca centru se odvijajo dogodki in promocija različnih proizvodov z opremo vodilnih slovenskih proizvajalcev gostinske opreme. Tako potekajo degustacije sladic, sladoleda, kave, čajev, vina, piva, pekovskih izdelkov ter druge kulinarike.

Kuharski tečaji in delavnice

V Horeca centru se skozi vse leto odvijajo predstavitve, izobraževanja, tečaji in poslovni dogodki. Tečaje in dogodke vodijo priznani slaščičarski in kuharski mojstri v vrhunsko opremljeni demonstracijski kuhinji.

Kulinarični mojster, slaščičar francoske šole Naser Gashi vodi izobraževanja in celovito ponudbo prefinejnih okusov v Sloveniji v Horeca centru skozi vse leto.

Ob sredah vas podjetje Valmar, ki je specializirano za proizvodnjo sladolednih strojev Valtek, vabi na tečaje izdelave sladoleda.