DEKORACIJA IZ SLADKORNE MASE IN MONOPORCIJSKE SLADICE

Čas dogodka: sreda 1.2. od 15:30 - 18:30 na Gospodarskem razstavišču - Sejem okusov - Hala A2 /115 - Horeca prostor

Slaščičarska mojstrica in lastnica slaščičarne Cukerčki Urša Sonnenwald bo na dveh delavnicah razkrila svoje znanje in tehnike dekoracij iz sladkorne mase in monoporcijskih sladic.

DEKORACIJA IZ SLADKORNE MASE, sreda, 1. februar 2017 15.30 – 17.00
MONOPORCIJSKE SLADICE, sreda, 1. februar 2017 17.00 – 18.30

KDO JE URŠA SONNENWALD

Vile rojenice so ji v zibelko položile dar ustvarjalnosti, občutek za malenkosti, željo po odkrivanju oblik in raziskovanju vzorcev, barv ter vsega lepega. Prišepnile so ji, da bo v življenju z oblikovanjem in spretnostjo razveseljevala ljudi. Ta nezmotljiva bitja so imela še kako prav! Končala je šolo modnega oblikovanja in se preizkušala v aranžerstvu vse do dne, ko je sinu spekla prvo torto. Takrat je v sebi odkrila novo ljubezen, jo gojila, se izobraževala in kar je najpomembneje, dovolila ji je postati del nje ter ji odprla vrata. Ni bilo lahko, a sreča je na strani pogumnih, pravijo …

… in tako se že nekaj časa vsako jutro zbuja z nasmehom na obrazu in se odpravi v najboljšo službo na svetu – v svojo slaščičarsko delavnico, kjer slaščice in torte dobivajo podobo, osebnost ter zgodbo. Prav vsako naročilo odpre nove svetove njene ustvarjalnosti, tako dela v družbi pravljičnih bitij, risanih junakov in hudomušnih podob, včasih pa se znajde na travniku, polnem cvetlic, kjer sreča čebelico Majo, ob jezeru, na katerem se bohotijo lokvanji, mi mahlja Smrketa in ob cvetoči češnji ali v nasadu vrtnic zapleše pujsa Pepa. Prizna, na nekatera bitja, ki jih ustvari na rojstnodnevnih tortah, se tako naveže, da jih težko preda iz rok.

Poseben izziv ji predstavlja ustvarjanje cvetja iz sladkorne mase, natančno dodelanega do vsakega prašnika. Kaj je lepšega kot romantičen šopek vrtnic, potonik in hortenzij na poročni torti? Najbolj je počaščena, ko lahko paru izdela ta simbol sladkega in razumevajočega zakona in ju popeljem na njuno skupno pot.

Njeni cukrčki so torte, mini tortice (cupcakesi), mafini, tortice na palčkah (cakepopsi), pite na palčkah (piepops), sladka dekoracija, tečaji sladkega dekorja in peke slaščic, prisluhnem pa tudi željam posameznih naročnikov.

cukercki-logo

PRIJAVA:

Udeležba je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do zasedbe vseh mest. Prijavite se lahko preko e-maila: info@horecacenter.si