DELAVNICA: KONJSKO MESO IZPOD ROK JANEZA BRATOVŽA

Čas dogodka: Torek, 10.1.2017 ob 10:00

Je konjsko meso že v vaši ponudbi? Pridružite se nam na delavnici “Konjsko meso izpod rok Janeza Bratovža”, kjer vam bomo predstavili kako pripraviti konjsko meso, kako ga uvrstiti v ponudbo vaše restavracije in kako ga uspešno tržiti.

Pripravo konjskega mesa bo demonstriral svetovno priznani kuharski chef g. Janez Bratovž. Slovenskemu in tujemu tržišču poznan kot alfa in omega restavracije JB, sicer pa steber slovenske vrhunske kulinarike.

Za uspešno umestitev konjskega mesa v vašo ponudbo, je pomembno poznavanje celotne procedure priprave konjskega mesa od vzreje do kuhe. Zato bo na delavnici svoje znanje o konjskem mesu z nami delil  doc. dr. Klemen Potočnik iz Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Doc. dr. Klemen Potočnik je nosilec predmeta konjereja na oddelku za zootehniko, je podpredsednik sekcije za konjerejo pri Evropskem združenju za živinorejo (EAAP –European Association for Animal Production), sodeluje z različnimi mednarodnimi institucijami na področju reje in uporabe konj ter avtor številnih študij o možnostih za gospodarnejšo konjerejo, kjer vedno izpostavi tudi prirejo in predelavo konjskega mesa, kot pomembno panogo v reji konj. Poleg dela na fakulteti se v podjetju LacMar d.o.o., ukvarja s pridelavo in predelavo kobiljega mleka.

Komu je delavnica namenjena?
Vsem, ki bi želeli vključiti konjsko meso v ponudbo vaše restavracije, vsem, ki jih zanimajo vrhunske tehnike priprave konjskega mesa, vsem, ki želijo pridobiti več znanja o konjskem mesu.

Število mest na brezplačni delavnici je omejeno (iz posameznega podjetja se lahko delavnice udeležita največ 2 posameznika).

Program delavnice:
09:30 – 10:00 – Sprejem udeležencev in pozdravni nagovor (Jure Ažman, lastnik podjetja Hot-Horse d.o.o.)
10:00 – 10:30 – doc. Klemen Potočnik, konjsko meso od A do Ž
10:30 – 12:30 – Chef Janez Bratovž, demonstracija priprave konjskega mesa in degustacija
12:30 – 13:00 – Predstavitev ponudbe in druženje

Na delavnico se prijavite preko povezave – PRIJAVNICA. Rok za prijavo je četrtek, 5.1.2017, zato svetujemo, da s prijavo ne odlašate preveč.