Predstavi se chef Joel Perriard

Čas dogodka:

 

Dne 6. aprila 2016 se je v Horeca Centru v Ljubljani predstavil eden današnjih vodilnih mladih slaščičarskih mojstrov.

Nedvomno je bil pred nami eden izmed slaščičarskih dogodkov leta. K nam je prišel eden najboljših slaščičarjev Joel Perriard, vodja Čokoladne Akademije.

Joel Parriard

Joel Perriard je zaključil usposabljanje za slaščičarja v ateljeju Wodey-Suchard v Neuchâtelu. Kasneje je kot slaščičar delal v različnih restavracijah. V letu 2010 sta z ženo vodila Haciendo san Agustín de Callo, butični hotel v Ekvadorju. Od leta 2011 do 2012 je delal v restavraciji Mesa v Zürichu z dvema Michelinovima zvezdicama in 18 Gault-Millau točkami. Osvojil je naslov najboljšega mladega švicarskega slaščičarja v Monttreauxu in četrto mesto v švicarskem prvenstvu mladih slaščičarjev v Luzernu.

V 2012 se je pridružil CARMA® CHOCOLATE ACADEMY™ centru kot tehnični svetovalec za zunanje trge. Od junija 2015 je novi vodja CHOCOLATE ACADEMY™  centra.

Vsebina seminarja – recepti

Joel Perriard je mlad mojster z izjemnimi delovnimi izkušnjami iz najboljših švicarskih restavracij. Odlično obvlada najsodobnejše tehnike, najboljše materiale in vsekakor tudi ekonomijo uspeha. Prihaja iz države, kjer so plače mojstrov astronomske (za naše razmere), zato so tehnike in čim nižji stroški izdelave vrhunskih sladic nadvse pomembni. Pri tem je hkrati pogoj uporaba samo odličnih in naravnih materialov.

Joela je izjemno občudovati pri njegovem delu. Imel sem čast biti na njegovih prikazih v Chocolate Acedamy centru v Zurichu. Je švicarsko izjemno natančen, njegove delovne metode so popolne in skrajno učinkovite. Ni nobenih nepotrebnih gibov, iskanje materiala ali orodja. Odvržen ni niti najmanjši košček surovine ali materiala. Samo z opazovanjem njegovega dela se lahko izjemno veliko naučimo.

20160406_09431320160406_142521