SLAŠČIČARSKA DELAVNICA

Čas dogodka: 23.11. ob 17:00

Čokoladna torta Tartufata & Čokoladna pena na mandljevem biskvitu z malinami

Pod budnim očesom dveh naših največjih slaščičarskih mojstric Željke Bohar in Urše Sonnenwald boste sami pripravili dve veličastni sladici, kot nalašč za prihajajoče praznike!

Tartufata
ni običajna čokoladna torta, je nekaj posebnega, elegantna, izrazito čokoladna iz najboljše belgijske čokolade Callebaut; sestavljena iz čokoladnega biskvita, ki se topi v ustih in čudovite mazljive čokoladne kreme, ki jo dopolnjuje čokoladni obliv z medom. Presenečenje sladice pa bo poleg vsebine tudi posebna dekoracija.

Čokolada je nedvomno nekaj, čemur se ne moremo upreti. Izdelana je iz kakavovih zrn drevesa, ki ga latinsko imenujemo “Throbroma Cacao” kar v prevodu pomeni hrana bogov. Nedvomno se boste s tem tudi strinjali.

Toda ali sploh poznate pravo čokolado. Presenečeni boste, da obstajajo štiri glavne sorte kakava in da je kar 90% vse čokolade na trgu pripravljeno iz ene same “industrijske sorte”, ki je ne-aromatična, zelo grenka in trpka. Samo 10% vse čokolade je iz pravega aromatičnega kakava, izjemnega okusa in arom.

Za vse ljubitelje čokolade in slaščičarskih proizvodov smo pripravili zelo posebno delavnico, kjer boste spoznali prave aromatične sorte čokolade, ki vas bodo navdušile. Iz njih bomo pripravili prav posebno čokoladno torto, ki jo bomo poimenovali tartufata.

Čokoladni kozarček z marcipanovim biskvitom in malinovo marmelado
Čokoladne pene (mousse) so najbolj razširjena in modna krema za sladice. Uporabimo jo lahko za torte, sladice, sladke krožnika v enostavno v kozarcu kot zaključek obroka ali s prijatelji ob kavi ali čaju.

Dobra čokoladna pena zahteva seveda tudi dobro čokolado. Naš mousse bo presenečenje, zanj bomo uporabili posebno čokolado. Zakaj? Zato da vam izdamo skrivnost izdelave moussov. In te skrivnost mojstrici obvladata do potankosti.

Temna čokolada se izjemno poda marcipanu in malinam, zato bo kozarec kombinacija vsega, biskvit iz marcipana, čudovita pena iz čokolade in malinova marmelada, ki jo bomo seveda naredili sami.

Tudi čokoladne dekoracije izdelamo sami!

delavnica-mousse

 

Cena delavnice je 70€ + DDV.